Processierupsen laten bestrijden?

Dennenprocessierups bestrijden

De dennenprocessierups bestrijden komt in Nederland nog iets minder vaak voor dan het bestrijden van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups is dan ook al iets langer in ons land aanwezig en het aantal groeit jaarlijks. Door de veranderingen in het klimaat is inmiddels ook de dennenprocessierups, die vooral te vinden is rond Spaanse naaldbomen, in Nederland te vinden. Dit is slecht nieuws, want de dennenprocessierups is nog gevaarlijker dan de eikenprocessierups. De dennenprocessierups is vanuit het noorden ons land binnengekomen en zal zich, net als de eikenprocessierups, jaarlijks verder uitbreiden. Alex Rupsenbestrijding komt direct de dennenprocessierups bestrijden wanneer u deze in uw omgeving opmerkt.

De dennenprocessierups bestrijden is nóg belangrijker

Het is zeer belangrijk om de eikenprocessierups zo snel mogelijk te bestrijden, maar de dennenprocessierups bestrijden op een zo kort mogelijke termijn is eigenlijk nóg belangrijker. Deze is namelijk nog een stapje gevaarlijker. Beide processierupsen zijn larven van de tandvlinder en hebben brandharen die ernstige klachten bij mens en dier veroorzaken. Eikenprocessierupsen hebben ongeveer 700.000 van deze brandharen per rups, maar de dennenprocessierupsen hebben per rups wel 1 miljoen brandharen die klachten veroorzaken. De dennenprocessierups bestrijden binnen zo kort mogelijke tijd na het spotten van de rupsen is daarom zeer belangrijk.

Ga nooit zelf de dennenprocessierups bestrijden!

We willen natuurlijk in geen geval een nest van welke soort ongedierte dan ook in onze buurt hebben. Het eerste gevoel zegt dan ook makkelijk om het nest op te pakken en te verplaatsen of te vernietigen. Ga in geen geval zelf, op wat voor manier ook, de dennenprocessierups bestrijden! Het risico is erg groot dat u klachten ontwikkelt door de brandharen van de rupsen en deze klachten kunnen ernstig zijn óf worden. Ziet u de dennenprocessierups in uw omgeving? Neem dan direct contact op met Alex Rupsenbestrijding en wij komen zo snel mogelijk ter plaatse om de processierups te bestrijden.

Wat voor klachten kunt u ontwikkelen?

Processierupsen veroorzaken bij mens en dier verschillende klachten, van mild tot ernstig. Dit geldt voor zowel de eikenprocessierups als de dennenprocessierups. Onder de meest voorkomende klachten vallen:

 • Hevige jeukklachten
 • Rode vlekken
 • Blaasjes en bultjes
 • Slikmoeilijkheden
 • Kortademigheid
 • Keelkriebels
 • Duizeligheid
 • Loopneus
 • Hoesten
 • Braken
 •  Koortsachtigheid

De klachten en de mate waarin de klachten opspelen verschillen per persoon. Volwassenen, kinderen en (huis)dieren kunnen klachten ervaren. Deze klachten kunnen ook opspelen wanneer u niet in de directe omgeving van het nest bent. Het is namelijk zo dat de klachten door de brandharen worden veroorzaakt en deze kunnen door de wind een aardig eindje mee worden gevoerd.

Direct de dennenprocessierups bestrijden

De dennenprocessierups trekt steeds verder het land in. De rupsen bewegen zich voort in een optocht, ofwel in ‘processie’, en dit verklaart direct de naam. Zo kunnen de dieren ruim 1,5 kilometer wandelen. Uiteindelijk worden het vlinders die makkelijk een afstand van 50 kilometer af kunnen leggen. Hierdoor kunnen de processierupsen zich snel verspreiden. Ziet u de dennenprocessierups in uw omgeving? Neem dan direct contact met ons op. Wij komen de dennenprocessierups bestrijden op effectieve wijze, zodat zij geen klachten meer kunnen veroorzaken. Voor meer informatie en advies kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Aangesloten bij

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN RUPSENBESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN RUPSENBESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag