Processierupsen laten bestrijden?

Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups bestrijden komt in deze tijd veel vaker voor dan voorheen. Ieder jaar groeit het aantal processierupsen in ons land. De eikenprocessierups is de variant die het eerst in Nederland werd gesignaleerd. Inmiddels zijn ook de dennenprocessierupsen gespot. De eikenprocessierups is sinds de jaren negentig in ons land te vinden. Door de klimaatveranderingen worden de aantallen steeds groter, waardoor ook de mate van overlast groeit. Eikenprocessierupsen zijn namelijk gevaarlijk, ondanks dat ze er vrij onschuldig uitzien. De eikenprocessierups bestrijden is dan ook altijd aan te raden zodra u deze diertjes in uw omgeving ziet. Voor een effectieve bestrijding van eikenprocessierupsen kunt u altijd bij Alex Rupsenbestrijding terecht.

Waarom zo snel mogelijk de eikenprocessierups bestrijden?

Processierupsen zijn larven van tandvlinders en hebben veel brandhaartjes. In het geval van de eikenprocessierups gaat het om ongeveer 700.000 brandhaartjes per rups. Deze haartjes worden door de wind meegevoerd en kunnen zo worden ingeademd of op de huid terecht komen. Dit veroorzaakt diverse klachten, zoals:

  • Verkoudheidsklachten
  • Overgeven
  • Koorts
  • Hoesten
  • Slikproblemen
  • Duizeligheid
  • Bultjes en blaasjes
  • Rode vlekken
  • Hevige jeuk
  • Ademhalingsproblemen

Bovenstaande klachten zijn de meest voorkomende klachten, maar er zijn ook andere klachten die veroorzaakt worden door de eikenprocessierupsen. Niet alleen volwassenen en kinderen kunnen klachten ervaren, maar ook huisdieren kunnen behoorlijk ziek worden. De eikenprocessierups bestrijden op een zo kort mogelijke termijn is daarom altijd de beste keuze.

Laat de eikenprocessierups bestrijden door Alex Rupsenbestrijding

In veel situaties kunt u zelf nog iets ondernemen wanneer het gaat om het verhelpen van een plaag van insecten. Er zijn aardig wat bestrijdingsmiddelen op de markt om diverse soorten ongedierte mee te bestrijden. De eikenprocessierups bestrijden laat u altijd het best doen door een ervaren bedrijf. Het is namelijk noodzakelijk voor u om zo ver mogelijk bij de rupsen uit de buurt te blijven. U kunt de rupsen niet zelf bestrijden zonder in aanraking te komen met de brandharen die ernstige klachten veroorzaken. 

Klachten door heel de omgeving

Processierupsen zijn in meerdere opzichten anders dan andere insecten. Verreweg de meeste insecten veroorzaken overlast, maar niet direct gezondheidsklachten. Daarnaast vindt de overlast van een insectenplaag over het algemeen alleen plaats direct rond het nest. Dit is niet het geval bij de processierups. De eikenprocessierupsen verliezen de brandhaartjes en deze zijn zo klein en licht dat zij door de wind mee worden gevoerd. Hierdoor kunnen mensen en dieren in een relatief groot gebied klachten gaan ervaren. Houd daarom altijd zo veel mogelijk afstand van de processierupsen en neem direct contact op met een bestrijdingsbedrijf. Alex Rupsenbestrijding komt snel ter plaatse om de eikenprocessierups te bestrijden.

Direct de eikenprocessierups bestrijden

Alex Rupsenbestrijding komt snel de eikenprocessierups bestrijden. Door snel te handelen kunt u klachten bij uzelf, uw dierbaren en mensen en dieren in uw omgeving voorkomen. Ziet u eikenprocessierupsen in uw omgeving? Neem dan direct contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk naar u toe om de eikenprocessierups te bestrijden.

Aangesloten bij

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN RUPSENBESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN RUPSENBESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag