Processierups bestrijden

Processierups bestrijden: Alex rupsenbestrijding biedt snelle hulp

De processierups bestrijden op een zo kort mogelijke termijn is heel belangrijk. Deze processierups, ook wel de eikenprocessierups genoemd, is een nachtvlinderrups die afkomstig is uit de tak van de tandvlinders. In Zuid-Europa ligt officieel het thuis van de eikenprocessierups, maar onder meer door klimaatveranderingen komt dit insect steeds dichterbij. In de jaren negentig werd de processierups al in Nederland gesignaleerd en sindsdien is het aantal enkel gegroeid. De processierups bestrijden moet altijd op de korte termijn gebeuren om klachten door dit insect te voorkomen.

Voor een effectieve eikenprocessierups bestrijding bij particulieren én bedrijven bent u bij Alex Rupsenbestrijding aan het juiste adres.

Waarom is haast geboden bij de processierups bestrijden?

Het is belangrijk om direct een bestrijdingsbedrijf in te schakelen voor processierups bestrijding wanneer u de insecten ontdekt in uw omgeving. Eikenprocessierupsen worden gezien als plaaginsecten, en niet zonder reden. Als zij niet op tijd bestreden worden, dan komen zij steeds terug. Hierin zijn pieken te zien in aantallen, waardoor het er ineens ontzettend veel kunnen zijn.

Is de processierups gevaarlijk? Ja, in zekere zin wel. Honden kunnen een deel van de neus en tong verliezen wanneer zij in aanraking komen met de processierups. Dit is slechts een voorbeeld. Eikenprocessierupsen hebben zogenaamde brandharen. Deze brandharen maken de eikenprocessierups gevaarlijk voor mens en dier.

De processierups in de tuin levert klachten op

Heeft u de processierups in de tuin of elders in uw directe omgeving? Dan kunt u diverse klachten ervaren wanneer u in aanraking komt met de brandharen van de processierups. U kunt last krijgen van blaasjes, rode plekken, bultjes en heftige jeuk, maar ook gezwollen en rode ogen komen veel voor. De brandhaartjes kunnen gemakkelijk worden ingeademd, waardoor er ook klachten aan de luchtwegen kunnen ontstaan.

Onder meer moeite met slikken, kortademigheid, kriebels in de keel, een loopneus, hoesten, overgeven, koortsachtigheid en duizeligheid zijn klachten die vaak worden veroorzaakt door de eikenprocessierups.

Diverse manieren om de eikenprocessierups te bestrijden

Steeds meer mensen in Nederland krijgen te maken met de eikenprocessierups in de omgeving. In de meeste gevallen gaan zij zoeken naar mogelijkheden om de processierups te bestrijden op internet. Hier komen zij de meest uiteenlopende manieren tegen om het insect te bestrijden. Denk aan de eikenprocessierups bestrijden met aaltjes, een advies dat we vaker lezen in de zoekmachineresultaten. Veel mensen willen de eikenprocessierups biologisch bestrijden om de eik te sparen.

Zelf de processierups verwijderen is in geen geval verstandig. De brandhaartjes zitten namelijk niet alleen aan de rups zelf, maar zijn ook los in de omgeving te vinden. Zij worden via de lucht verspreid, waardoor het risico erg groot is dat u klachten krijgt wanneer u kiest voor zelf bestrijden van de eikenprocessierups. Vanzelfsprekend zorgen wij er bij processierups bestrijding voor dat uw eik wordt gespaard.

Eikenprocessierups bestrijden kosten

Veel mensen denken dat de eikenprocessierups bestrijden de kosten hoog op laat lopen wanneer dit gebeurt door een ervaren bedrijf. Niets is minder waar. Alex rupsenbestrijding kan de processierups bestrijden als firma met veel ervaring in ongediertebestrijding. Wij houden een breed werkgebied aan en voeren onze werkzaamheden altijd voordelig uit. De precieze eikenprocessierups bestrijden kosten kunnen wij u vooraf altijd vrijblijvend aangeven. Deze kosten zijn onder meer afhankelijk van uw woonplaats.

Laat direct de processierups bestrijden!

De eikenprocessierups is gevaarlijk voor mens en dier. Ontdekt u de processierups in uw tuin of directe omgeving? Neem dan direct contact op met Alex rupsenbestrijding om de processierups te laten bestrijden op professionele wijze. Wij staan altijd op zeer korte termijn voor u klaar om u van deze nare en gevaarlijke insecten te verlossen. Voor meer informatie of advies kunt u natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over de manier waarop wij de processierups bestrijden.

Aangesloten bij